TEL: 01 / 62 01 700        MOB: 041 / 652 556        E-MAIL: info@faktura.si

Dvostavno knjigovodstvo za društva Ljubljana | materialno knjigovodstvo

> Domov > Dvostavno knjigovodstvo

Dvostavno knjigovodstvo za društva – z nami ste lahko brez skrbiDvostavno knjigovodstvo je nujno za vsa društva, ki opravljajo tudi pridobitno dejavnost, medtem ko je enostavno knjigovodstvo za društva dovolj, če se omejite  na nepridobitno dejavnost.  Podobno velja tudi za samostojne podjetnike, saj se od njih ne zahteva dvostavno knjigovodstvo. Tisti, ki šele spoznavajo knjigovodstvo ali računovodstvo, imajo pogosto težave z razlikovanjem med obema pojmoma, zato bomo poskušali na kratko pojasniti, kaj je enostavno in kaj dvostavno knjigovodstvo.

Enostavno in dvostavno knjigovodstvo – kakšna je razlika?


Enostavno knjigovodstvo
je oblika knjigovodstva, pri katerem se vsi poslovni dogodki knjižijo zgolj enkrat. Sistem je dovoljen pri vseh samostojnih podjetnikih, katerih letni prihodki ne presegajo zneska 50.000 evrov in ki imajo največ tri zaposlene. Dvostavno knjigovodstvo pride tako v poštev pri precej večjem številu podjetij, kot že omenjeno, pa je to tudi ustrezno knjigovodstvo za društva, ki se ukvarjajo tudi s pridobitno dejavnostjo. Podatki so tako urejeni precej bolj pregledno, saj se beležijo po časovnem in po vsebinskem ključu. Če niste povsem prepričani, ali je prava izbira za vas enostavno ali dvostavno knjigovodstvo, vam bomo v računovodskem servisu R Fakturra z veseljem priskočili na pomoč pri vaši dilemi in vam svetovali, katera opcija bi bila za vas najprimernejša.

dvostavno knjigovodstvoenostavno ali dvostavno knjigovodstvo

Profesionalno računovodstvo in knjigovodstvo za društva ter podjetja


Knjigovodstvo ali računovodstvo
nista povsem zamenljiva izraza, saj knjigovodstvo predstavlja le del računovodskih storitev. Tudi samo knjigovodstvo delimo na več podvrst. Ena od njih je materialno knjigovodstvo, ki prav tako sodi med računovodske storitve našega podjetja. Materialno knjigovodstvo vključuje knjiženje blaga oziroma materiala in nadzor nad zalogami. V podjetju R Fakturra želimo svojim strankam ponuditi celostne in profesionalne storitve, kar zadeva računovodstvo oziroma knjigovodstvo. Ljubljana, kjer se nahaja naše podjetje, je tako pravi naslov za tiste, ki vas zanima ugodna in profesionalna storitev. Opravljamo knjigovodstvo za društva in vse vrste podjetij, ki nimajo lastnega oddelka za knjigovodstvo.
Ljubljana, Tehnološki park 24 – R Fakturra, računovodske storitve, d.o.o.